Akvizice laboratoří Mikrolab
4.4.2016
18.2.2016 ALS dokončila akvizici laboratoří Mikrolab a rozšiřuje tímto svoji působnost v oblasti mikrobiologických a chemických analýz potravin a vod do dalšího regionu – Slovenské republiky.
„Akvizice laboratoří Mikrolab je potvrzením naší dlouhodobé strategie a závazku nadále rozšiřovat naše zastoupení v oblasti potravinových a farmaceutických analýz a souvisejících služeb v sub-regionu střední a východní Evropy. Věřím, že naši noví slovenští kolegové budou nadále nabízet nadstandardní služby svým zákazníkům tak, jak to dělali doposud a přispějí tím k šíření dobrého jména a hodnot ALS“ dodává Marek Jiříček, General Manager, Eastern Europe
Mikrolab působí na celém Slovensku jako respektovaný partner potravinářskému průmyslu, retailu a HORECA a to zejména v těchto oblastech:
Analýza potravin:
- Kompletní mikrobiologické, fyzikálně-chemické a chemické analýzy vstupních surovin, výrobků a pitné vody používané v potravinářské výrobě dle platné legislativy EU a SK
- Stanovení nutričních parametrů, energetické hodnoty, přídatných látek a alergenů
- Odběr a vyšetření stěrů na účinnost desinfekce
- Odběr a vyšetření stěrů z jatečně upravených těl
- Senzorické analýzy potravin
- Stanoveni baktérii Legionella pneumophila ve vodě a v prostředí /klimatizace
Doplňkové služby pro potravinářský sektor:
- Odběr a svoz vzorků do laboratoře vlastními vozidly vybavenými chladírenskou technikou
- Vystavení protokolů o zkoušce i v jiných jazycích – angličtina, maďarština
- Fotografie vzorků
- Skladování vzorků po analýze nebo pro účely stanovení (kontroly) minimální trvanlivosti dle požadavků zákazníka v lednicích/termostatech s regulací teploty
- Vypracování, posouzení a schválení značení (etikety) potravinářských a nepotravinářských výrobků před a po uvedení na trh ve smyslu aktuální legislativy EU a SR a v souladu s potravinovým právem
- Posouzení specifikací výrobků a poradenství při vypracování a sestavování specifikací, včetně doporučení rozsahu deklarovaných znaků a způsobu jejich hodnocení
- Vypracování a zavedení HACCP ve všech druzích provozů, včetně vypracování provozního řádu pro výrobní závody, balírny, distribuční sklady, prodejny a podniky společného stravování.