Alergeny - vše na jednom místě
1.4.2020
Potravinová alergie představuje značný zdravotní problém. Uvádí se, že postihuje až 8 % dětské a 2 % dospělé populace. Vzhledem k rostoucímu počtu spotřebitelů, kteří trpí potravinovými alergiemi a intolerancemi, se vyskytují na trhu i specializované potraviny určené pro tyto cílové skupiny. Pro výrobce se stává nezbytností ověření správných výrobních postupů v rámci systému HACCP, ve kterých se vytváří plány pro zamezení vstupu alergenů a případné křížové kontaminaci.
Od dubna 2020 naleznete kompletní nabídku pro stanovení celé legislativní skupiny alergenů právě u nás.
Přicházíme s mimořádnou množstevní slevou
- Počet vzorků k analýze 5 - 9 vzorků sleva 10%
- Počet vzorků k analýze 10 - 15 vzorků sleva 15%
- Počet vzorků k analýze více než 15 vzorků sleva 20%
Na základě nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 1169/2011 o poskytování informací o potravinách bylo definováno 14 základních skupin alergenů a požadavky na jejich označování. Dále pak Směrnice Komise 2007/68/ES, kterou se mění příloha IIIa směrnice Evropského parlamentu a Rady 2000/13/ES, uvádí skupiny potravinových alergenů, které se musí uvádět na etiketě výrobku, pokud se použijí jako složka potraviny. Tyto přísné a zdravotně nezbytné legislativní nároky jsme se rozhodli zefektivnit.
Zajišťujeme akreditované analýzy alergenů jak ve výrobcích, tak ve stěrech:
Naše nabídka:
- Akreditované stanovení alergenů v potravinách a ve stěrech
- Doporučíme použití vhodné metody (ELISA/PCR)
- K dispozici máme moderní a oddělené prostory pro analýzu vzorků s vlastní homogenizací
- Zaměstnáváme odborný a zkušený personál
- Zajistíme svoz vzorků do laboratoře vlastními vozidly vybavenými chladírenskou technikou
- Vystavíme protokol o zkoušce v různých jazykových mutacích
- Umožníme nahlížení výsledků online
V případě dotazů kontaktujte náš klientský servis na tel: +420 226 226 998 nebo e-mailem:
czsupport.food@alsglobal.com.