Pokyny pro zasílání vzorků
Při zasílání vzorků respektujte níže uvedené pokyny. Dodržení těchto pokynů je nezbytné ke včasnému termínu reportu výsledků a k eliminaci vlivů na výsledek analýzy při rozdělování vzorků.
Zasílejte individuální balení vzorku pro:
- mikrobiologické, nutriční chemické analýzy a jednotlivé subdodávané analýzy
- následující konkrétní analýzy:
- siřičitany
- vitamin C
- hydroxyprolin / kolagen
- aktivita vody
- dusičnany a/nebo dusitany
- obsah masa
- jednotlivé alergeny
- jednotlivé časové body testu trvanlivosti
O množství vzorku potřebné k analýze získáte informace na klientském servisu czsupport.food@alsglobal.com nebo na tel. 226 226 998
Svoz vzorků
Nabízíme svoz vzorků od zákazníka do laboratoře dle předem dohodnutých svozových plánů. Vzorky jsou převáženy v automobilu s monitorovaným chladicím zařízením.
Díky strategickému rozmístění svých poboček jsme schopni svážet vzorky a provádět vzorkování po celém území Čech a Moravy. Vzorky je možné také odevzdat na kterékoliv pobočce.
Pro objednání svozu vzorků nás kontaktujte.
Vzorkování
Naši plně kvalifikovaní vzorkaři jsou schopni odebrat vzorky potravin, stěrů i pitných vod z provozu, nebo prodejny.
K odběru vzorků Vám na požádání dodáme vzorkovnice pro odběr pitné vody či stěrové sety.
Pro objednání odběru vzorků nás kontaktujte.
Zpracování vzorků
Uzavřené a řádně označené vzorkovnice dopravují vzorkaři nebo řidiči ALS do laboratoří v Praze, České Lípě nebo Pardubicích.
Vzorky jsou převzaty pracovníky příjmu, zkontrolovány a zapsány do laboratorního informačního systému (LIMS). Do systému jsou zaznamenány veškeré skutečnosti uvedené na předávacím protokolu (označení, lokalita, datum odběru, čas odběru, atd).
Všechny jednotlivé vzorkovnice jsou označeny štítkem s číslem vygenerovaným systémem a pod tímto číslem jsou dále zpracovávány ve všech zúčastněných sekcích laboratoře. Tento štítek kromě čísla vzorku obsahuje též vygenerovaný čárový kód, který umožňuje jednoznačnou identifikaci a sledování stavu, ve kterém se daný vzorek zrovna nachází.
Správné zadání jednotlivých vzorků je zkontrolováno. Vzorky jsou rozděleny v příslušném množství na jednotlivé analýzy a umístěny do chladících místností. Hned poté je možné vzorky zpracovávat v jednotlivých laboratořích.