stanovení vitamínů a minerálních látek v potravinách

Stanovení vitamínů a minerálních látek v potravinách

Nabízíme širokou škálu akreditovaných zkoušek vitaminů a minerálních látek. Vitamíny a minerální látky stanovujeme pomocí rychlých a přesných metod s použitím moderního instrumentálního vybavení jako je HPLC, ICP-MS, ICP-OES.
 

Poptat stanovení vitamínů a minerálních látek v potravinách
 

Analýzy vitaminů a minerálních látek provádíme jak ve fortifikovaných výrobcích, premixech, potravních doplňcích, tak ve výrobcích, kde se vyskytují přirozeně.
Analýzy provádíme také v potravinách pro zvláštní výživu, jako je například dětská výživa, na jejichž kvalitu jsou kladeny individuální požadavky.

Vitamíny:

ve vodě rozpustné:

  • vitamín B1 – thiamin
  • vitamín B2 – riboflavin
  • vitamín B3 – niacin
  • vitamín B5 – kyselina pantotenová
  • vitamín B6 – pyridoxin
  • vitamín B7 – biotin
  • vitamín B9 – kyselina listová
  • vitamín B12 – kobalamin
  • vitamín C – kyselina askorbová

v tuku rozpustné:

  • vitamín A – retinol
  • vitamín E – tokoferol (α)
  • vitamín D – vitamín D2 – ergokalciferol, vitamín D3 – cholekalciferol
  • vitamín K – vitamín K1

Minerální látky:

  • Vápník Měď Kobalt
    Železo Hořčík Mangan
    Fosfor Draslík Selen
    Sodík Síra Zinek

Sendvič pro stanovení minerálních látek